Sep 1, 2013

TCS IT Wiz 2013 Pune Prelims

1.Which celebrity became the first Indian to cross 1 million follower mark on Twitter ?
Ans:A R Rahman
2.Which site makes users copy another persons photos and put them on instagram as their own?
Ans:Insta Slash
3.nexGTv is a mobile application,which  provides access to live TV channels and video on demand on handsets. This app allowed people to watch videos of one of the largest events in human history this year. Which event ?
Ans:Maha Kumbh Mela
4.Identify this CEO of a famous mobile company
Ans:Stephen Elop(Nokia)
5.Which famous company did  Sanjay Mehrotra form, headquartered at  Milpitas, california, this company produces what are today known as pendrives?
6.We all say Giga bye. Now this is 10 to power how much ?
7.In the world of books what is the full form of ISBN ?
Ans:International Standard Book Number
8.Identify this logo such that before the .ly a meaningful word is formed?
9.Identify this logo

10.Sometimes advertisements on the net have virus in them,that is you might think it is a genuine ad but in real it is a virus. identify this term.
Ans:Mal Advertising
11.TCS has been in the news due to its acquisition of a French Technology services company for over 75 million euro.Name the company?
12.In which famous indian directors memory did Google have this doodle.
Ans:Satyajit Ray
13.What is Samsung's answer to Siri ?
Ans: S Voice
14.In the domain extension .com what does com actually stands for ?
15.What is the full-form of the famous company AMD ?
Ans:Advanced Micro Devices
16.Today we have a better system of security on social networking sites other than usernames and passwords. Identify it.
 Ans:Dual Authentication
17.What is this device called: it was used to watch movies nearly 15-20 years back,it was big than todays CD roms?
18.What is Mozilla's online paying application called?
19.Mozilla and which famous Korean telecom giant is collaborating to produce Mozilla's next generation web browser SERVO?
20.Identify him . He is not very famous.But founder of a famous website
Ans:Eduardo Saverin (Facebook)

Source : BRITEIT

Aug 2, 2012

TCS IT Wiz 2012 Hyderabad Prelims

1.Who coined the term "Artificial Intelligence"
Ans:John McCarthy
2.“To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free beer” . This concept was by which organisation?
Ans:Free Software Foundation
3.The recent Indian ecommerce website- is by which online giant?
Ans:Adobe Flash
5.Which common word comes from the sound that a bullet makes while striking a metal. It means “A short, high-pitched electronic pulse”?
Clue: Used in submarines
6.Which technology by Microsoft enables us to open a multimedia file without any delay?
Ans:Active X
7.Expand BCC in emails
Ans:Blind Carbon Copy
8.Identify this Indian
Ans:Ankit Fadia
9.Soft and Rocket are sizes for what in the internet world? It is widely used in internet publishing
10.Which game character was originally called Jumpman? He is a carpenter by profession and is very popular.
Ans:Zomato12.What is ISRO’s equivalent of Google Earth called?
13.Which famous company’s logo is called Larry the bird?
14.Identify this gadget.Need a specific answer
Ans:Nintendo Wii U
15.Who is the first Indian woman to head a missile project in India?
Ans:Tessy Thomas
16.Which company is the official IT partner of the London Olympics 2012?
Ans:Atos Origin
17.This was the original blueprint of which website
18.Which version of Windows phone OS runs on the Lumia series of smartphones by Nokia?
19.Nathaniel Baldwin created what in his kitchen and then sold his creation to the United States Navy?
20.Identify the person in the extreme right
 Ans:Sean Parker

Reference : BRITEIT